Špagety s paradajkovou omáčkou

Špagety s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Nejste si jisti, co připravit k obědu nebo k večeři? Vyzkoušejte tyto rychlé, zdravé a chutné špagety s rajčatovou omáčkou a bazalkou. Budete potřebovat jen minimum ingrediencí a výsledek opravdu stojí za to.

Co budete potřebovat?

Špagety s rajčatovou omáčkou
Rychlý recept na celozrnné špagety s rajčatovou omáčkou.
Zdroj: coopcampo.it

Čas přípravy: 20 minut
Náročnost: lehké

Potřebné suroviny (pro 4 porce):


  • Zlevněný produkt
    Extra panenský olivový olej 750 ml
    BIO extra panenský olivový olej 750 ml
    Původní cena byla: 20,60 €.Aktuální cena je: 17,50 €.
  • BIO rajčatová omáčka Rosso Velluto 700 g
    BIO rajčatová omáčka „Rosso Velluto“ 700 g
    2,30 
  • Mořská sůl nerafinovaná – jemná
    Mořská sůl – jemně mletá 1 kg
    2,46 
  • Celozrnné špagety 500 g
    BIO celozrnné špagety 500 g
    1,80 

Postup:

1. Šalotku nakrájejte na malé kousky a orestujte na olivovém oleji ve velké pánvi.

2. Následně přidejte rajčatovou omáčku, promíchejte a dochuťte solí. Snižte plamen a odkryté nechte dusit asi 15 minut. Následně přidejte listy bazalky.

3. Mezitím si ve velkém hrnci uvařte těstoviny al dente.

Tip: na každých 100 g těstovin použijte asi 1 litr vody a na 1 l vody použijte asi 10 g soli. Těstoviny přidejte do hrnce až když voda začne vřít.

4. Uvařené těstoviny přidejte do pánve s omáčkou a za stálého míchání povařte na vysoké teplotě ještě 1 minutu.

5. Na talíř servírujte špagety ještě teplé, posypte je strouhaným parmazánem a podle potřeby pokapejte extra panenským olivovým olejem.

Dobrou chuť!

Několik zajímavostí na závěr

Rajčata s bazalkou
Rajčata a bazalka.
Zdroj: www.pexels.com

Bazalka příznivě působí na trávení a má protizánětlivý účinek. Je bohatým zdrojem vápníku, železa, manganu, vitamínu A a vitamínu K.

Celozrnné těstoviny jsou bohaté na vlákninu, zvyšují pocit sytosti a podporují pohyby střev. Oproti necelozrnným těstovinám obsahují více vlákniny a mají nižší glykemický index.

Rajče představuje důležitý zdroj minerálů (např. draslík, fosfor, železo) a vitamínů (zejména vitamínu C). Obsahuje také lykopen – karotenoid s důležitým ochranným účinkem proti kardiovaskulárním onemocněním. Biologická dostupnost lykopenu se zvyšuje vařením, takže rajčatová omáčka je na lykopen skutečně bohatá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novinky a tipy do vaší schránky

Nakupujte výhodně a žijte zdravěji