Možná jste si už všimli, že existuje mnoho různých tabulek kyselých a zásaditých potravin, které si dokonce v mnoha případech i odporují. Rozdíly jsou způsobeny hlavně tím, že některé tabulky zobrazují kyselost či zásaditost potravin před jídlem, jiné po konzumaci.
Při odkyselení je rozhodující znát, jaký efekt má potravina na naše tělo po snědení.

Zásadité potraviny
(v těle působí alkalizujícím způsobem):
Silně zásadotvorné
Středně zásadotvorné
Mírně zásadotvorné
Dopřejte si zásadité potraviny
Potraviny, které obsahují hodně vápníku, hořčíku, draslíku, sodíku a železa tvoří minerální soli, které neutralizují kyseliny. Klíčky, zelenina a zelené trávy jsou nejvíce zásadotvorné – doporučujeme je zařadit do jídelníčku v co nejvyšší možné míře. Nezapomínejte však na to, že pro zachování rovnováhy v organismu jsou důležité oba druhy potravin – zásadotvorné i kyselinotvorné. Jejich poměr by měl být přibližně 3:1 ve prospěch zásadité stravy.
→ Nalákal vás náš článek a začínáte s odkyselením svého organismu? Přečtěte si, jak se odkyselit a čím podpořit detoxikační procesy ve vašem těle.
→ V případě, že by vás potěšilo nějaké to kilo dolů, podívejte se, jak zhubnout pomocí zásadité stravy.

Havajská spirulina – skvělý prostředek na odkyselení organismu
Vyzkoušejte zdroj vitamínů, minerálů a enzymů – naši 100 % čistou havajskou spirulinu. Podporuje vyvážený imunitní systém, pomáhá při procesu odkyselení organismu a zvyšuje celkovou sílu a vitalitu.