Caffè Salomoni
Kvalitní organická kávová zrna ze Střední Ameriky
Pražírna Caffè Salomoni se od svého založení v roce 1959 pyšní přísným výběrem surovin. Kávová zrna pocházejí od drobných místních farmářů ze Sierra Nevady (Kolumbie), kde se pěstují v nadmořské výšce 1 200 až 2 000 m n. m. Salomoni dbá také na ekologické aspekty pěstování kávy – nepoužívají se žádné chemické látky ani syntetická hnojiva.
Zvláštní pozornost je věnována pražení. Káva se praží pomalu teplým vzduchem (přibližně 18 až 20 minut). Kávová zrna jsou po celou dobu pražení nadnášena proudem horkého vzduchu, aby se zabránilo jejich kontaktu s kovem. Tím je zajištěno rovnoměrné opražení kávy na povrchu i uvnitř. Poté se ochladí proudem studeného vzduchu a nechá se odpočívat v silech po dobu nejméně 72 hodin.