Přirozeně se můžeme ochránit před chřipkou tak, že podpoříme vlastní obranné prostředky těla – imunitu a osazenstvo střevní mikroflóry. Jak tedy podpoříme imunitní systém a posílíme zdravý vnitřní ekosystém?
Probiotika
Přátelské bakterie ve střevech podpoříme fermentovanými potravinami a probiotickými saláty a nápoji. Nejslavnější „probiotický salát“ v našich končinách je kysané zelí. Ale musí být opravdu kvašené, bez konzervačních látek a tepelně neupravované. Další level je kimchi – korejská specialita. Je to kvašená zelenina s pestrým složením, základem je čínské zelí, mrkev, ředkvička, paprika, celer, zázvor a chili + další druhy zeleniny podle chuti. Opravdu pochoutka.

Méně cukru
Omezením příjmu cukru odstavíme kvasinky a bakterie způsobující nemoci a prekyselení a oslabující imunitní systém. Pokud si k tomu doplníme zásadité živiny ze zelených nápojů, máme vyhráno. Zeleno-modrá řasa Spirulina také významně podporuje imunitní funkce (a snižuje chuť na sladké).
Čerstvý vzduch
Pohyb na čerstvém vzduchu a na sluníčku (vitamín D se prokázal jako účinný prostředek proti chřipce) je důležitý vždy, ale obzvlášť pokud se chceme udržet zdraví v chřipkové sezóně.

Antistres a odpočinek
Použít proti chřipce protistresové techniky se může zdát jako dost zvláštní myšlenka. Ale funguje to jako prevence proti mnoha nemocem, protože stres velmi zakyseluje a tím oslabuje organismus. Naučit se zvládat stres je jistě velký úkol, ale co se nám může hodit více do dalšího života v dnešní době? V zimě se lépe funguje, když se sladíme s rytmem přírody a během delších nocí a kratších dnů si dopřejeme více odpočinku a delší spánek.

Vyzkoušejte Regulatpro® Immune
Tekutý fermentovaný doplněk Regulatpro® Immune obsahuje vitamíny (D, K, B6 a B12), stopové prvky (zinek a selen) a fermentované probiotika. Tato kombinace udržuje zdravé střevní prostředí a přispívá ke zdravé funkci imunitního systému.