Pokud v tomto seznamu najdete něco, co máte velmi rádi, nezalekněte se. Neznamená to, že to už nikdy nebudete moci znovu sníst. To rozhodně není účelem této tabulky. Každý člověk je jiný, ale obecně se doporučuje jíst 20 – 25 % kyselinotvorných potravin, zbytek by měla pokrýt zásaditá strava.

Kyselinotvorné potraviny
(v těle působí překyselujícím způsobem)
Neutrální až mírně kyselinotvorné
Středně kyselinotvorné
Silně kyselinotvorné
Stačí však, když si zapamatujete, že nejvíce váš organismus překyseluje cukr, maso, pasterizované mléčné výrobky a sýry, výrobky z bílé mouky, alkohol a káva. Kyselá chuť neznamená, že se jedná automaticky o potravinu, jejíž konzumace vede ke vzniku překyselení v těle. Kyselinotvorné potraviny nemají nic společného s tím, zda jsou nebo nejsou chuťově kyselé.
→ Čím vhodně doplnit kyselinotvorné potraviny a co by mělo tvořit základ vašeho jídelníčku? Podívejte se na naši tabulku zásadotvorných potravin.

Havajská spirulina – skvělý prostředek na odkyselení organismu
Vyzkoušejte zdroj vitamínů, minerálů a enzymů – naši 100 % čistou havajskou spirulinu. Podporuje vyvážený imunitní systém, pomáhá při procesu odkyselení organismu a zvyšuje celkovou sílu a vitalitu.