Spirulina je sladkovodní modrozelená řasa, patří mezi nutričně nejbohatší superpotraviny na světě. Barvivo fykocyanin má silné antioxidační, protirakovinné a protizánětlivé účinky. Je oblíbená u sportovců a diabetiků, dokáže pomoci při trávicích potížích, celkové únavě, oslabené imunitě a dlouhodobém stresu. V těle působí detoxikačně a alkalizujícím způsobem – vytváří žádoucí zásadité prostředí.

Zdroj: www.unsplash.com
Světový unikát
Havajská spirulina je klenot, skutečný celosvětový unikát. Mohlo by se zdát, že přeháníme, avšak tato odrůda mikrorasy si svůj přívlastěk právem zaslouží. Proč jsme se v naší firmě rozhodli právě pro Havajskou spirulinu a ne např. taiwanskou, čínskou či indickou?
➀ 100 SYNERGICKÝCH ŽIVIN
Tato odrůda obsahuje výborně vstřebatelné bílkoviny, esenciální aminokyseliny, beta karoten, minerály (železo), vitamíny (B12) a další prospěšné látky. Je v ní nejvyšší koncentrace bílkovin ze všech potravin (má až 3× více bílkovin než hovězí maso). O Havajské spirulině se říká jako o jednom z nutričně nejbohatších přírodních zdrojů ze všech přirozených potravin.
➁ KVALITA A ČISTOTA
Považuje se za nejlepší na světě. Je známá svou vysokou kvalitou, čistotou a především nejvyšším obsahem živin ze všech spirulin. Například čínská a indická spirulina nesplňují standardy EU. Často je také otázka nezávadnosti prostředí, ve kterém se pěstují. Havajská spirulina má status GRAS (Generally Recognized As Safe) a certifikáty GMP a ISO.
➂ RESPEKT K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Společnost Cyanotech, světový lídr ve vývoji a produkci výrobků z mikroras (také Havajské spiruliny), dbá na ochranu životního prostředí. Spirulinu pěstuje v přírodním prostředí bez škodlivých látek. Od roku 2014 využívá fotovoltaiku s cílem snížit emise skleníkových plynů. Na ekologii dbá i při balení svých výrobků, které jsou převážně ve skle, papíru, případně větších pytlích.
Pěstovaná a vyráběná na Havaji
Havajská spirulina se pěstuje na pobřeží Kailua-Kona, pro které je charakteristické intenzivní sluneční záření, celoroční mírné teploty a nízké srážky. Tyto podmínky jsou ideální pro to, aby spirulina prosperovala. Déšť není při pěstování žádoucí – mění pH vody a narušuje poměr živin. Spirulina se proto před deštěm chrání (např. zakrytím plachtou).

Zdroj: www.cyanotech.com
ČISTÉ PROSTŘEDÍ
Umístění farmy bylo vybráno na základě vědeckých poznatků. Farma se nachází v biologicky bezpečné zóně – prostředí bez kontaminace pesticidy, herbicidy a odpady z výroby. Mezi různými pěstiteli spiruliny je Havajská spirulina nejčistší i díky čistému prostředí a čisté vodě. Pěstuje se zde už více než 30 let.
AKVAKULTURY
Spirulina se pěstuje v tzv. akvakulturách – mělkých, otevřených nádržích (asi 20 cm hlubokých), sousedících s Tichým oceánem. V nádrži musí být udržována vhodná teplota, pH a kvalita vody.

Zdroj: www.cyanotech.com
SLADKÁ I HLUBOKOMOŘSKÁ VODA
Nádrže se napouštějí kombinací čerstvé sladké vody a doplňkové slané vody čerpané z velkých hloubek oceánu (více než 600 metrů). Čistá voda z hlubin oceánu se přidává jako bohatý zdroj minerálů a stopových prvků. Tato voda obsahuje 94 stopových prvků, což dělá z Havajské spiruliny světový unikát.
ŠETRNÉ SUŠENÍ
Sušení probíhá patentovaným procesem Ocean-Chill Drying™, celý proces se uskutečňuje bez kyslíku. Takto vysušená spirulina si uchovává vysokou koncentraci živin a je chráněna před oxidačním poškozením.

Havajská spirulina – skvělý prostředek na odkyselení organismu
Vyzkoušejte zdroj vitamínů, minerálů a enzymů – naši 100 % čistou havajskou spirulinu. Podporuje vyvážený imunitní systém, pomáhá při procesu odkyselování organismu a zvyšuje celkovou sílu a vitalitu.
Zdroje
https://patents.google.com/patent/US5276977A/en
https://www.cyanotech.com/pdfs/spirulina/Spirulina_Abstracts.pdf
http://www.spirulinasource.com/PDF.cfm/SpirulinaWorldFood.pdf