Keltská kopřivová polévka

Na 4 porce potřebujeme:

  • 3 lžíce másla
  • 3 hrnky oloupaných a nakrájených brambor
  • 1 nakrájená cibule
  • 2 středně velké pórky
  • sůl a černý pepř na dochucení
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 hrnek mladé kopřivy, umyté a nasekané
  • 2 dl smetany

V hrnci rozpusťte máslo. Do másla hoďte brambory, cibuli a pórek. Podle chuti osolte a opepřete a duste přikryté přibližně 10 min. Přilijte vývar a když začne vařit, snižte teplotu a přidejte kopřivu. Povařte pár minut a vlijte smetanu. Nakonec rozmixujte v mixéru na hladkou kaši. Podávejte ještě teplé.

Žihlava
Zdroj obrázku: www.pixabay.com
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Novinky a tipy do vaší schránky

Nakupujte výhodně a žijte zdravěji