Články

Prekyslenie organizmu

Kyselinotvorné (prekyselující) potraviny

Kyselinotvorné potraviny jsou takové, které v těle působí překyselujícím způsobem. Každý člověk je jiný, ale obecně se doporučuje jíst 20 – 25 % kyselinotvorných potravin, zbytek by měla pokrýt zásaditá strava. Nejvíce kyselinotvorné potraviny jsou cukr, maso, pasterizované mléčné výrobky a sýry, výrobky z bílé mouky, alkohol a káva.

Zásadité potraviny

Zásadité potraviny

Možná jste si už všimli, že existuje mnoho různých tabulek kyselých a zásaditých potravin, které si dokonce v mnoha případech i odporují. Rozdíly jsou způsobeny hlavně tím, že některé tabulky zobrazují kyselost či zásaditost potravin před jídlem, jiné po konzumaci.

Hamburger s hranolkami

Je vaše tělo překyselené?

Potraviny a nápoje, které máme v současnosti běžně na stole, jsou převážně kyselinotvorné. V kombinaci s nedostatkem pohybu a stresujícím životním stylem to vytváří chemickou nerovnováhu v našem těle. Hladina pH v buňkách a tělních tekutinách ovlivňuje všechny procesy v organismu.

Novinky a tipy do vaší schránky

Nakupujte výhodně a žijte zdravěji