Existuje spousta potravin, pro které je tento vztah opravdu pravdivý. A také platí, že každá barva může být léčivá.


Existuje spousta potravin, pro které je tento vztah opravdu pravdivý. A také platí, že každá barva může být léčivá.

Už vás nebaví jíst kupované müsli? Nestačí vám jen hezký obal, ale chcete i zdravý a chutný obsah? Tak právě pro vás je tu naše skvělá alternativa! Připravte si vaše vlastní domácí müsli.

Řepa je super výživná a očistná zelenina. Má silné antioxidační a protizánětlivé účinky a její listy jsou výborným zdrojem vápníku, železa, vitamínu C a A, kyseliny listové, manganu, draslíku a betainu.

Přirozeně se můžeme ochránit před chřipkou tak, že podpoříme vlastní obranné prostředky těla – imunitu a osazenstvo střevní mikroflóry. Jak tedy podpoříme imunitní systém a posílíme zdravý vnitřní ekosystém?

Sůl je hlavní složkou krevní plazmy, lymfy, mezibuněčné tekutiny a také plodové vody. Udržuje krevní tlak a acidobazickou rovnováhu. Mnoho procesů v těle na ní závisí, a proto záleží, jaký typ soli jíme.

Hlavní účinnou látkou citronů je vitamín C, který posiluje obranyschopnost organismu a chrání nás před infekcemi. Podle mnoha výzkumů konzumace ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vitamínu C snižuje riziko srdečních onemocnění a infarktu. Jaké další zajímavé fakty o citronu známe?

Zelí v syrovém stavu obsahuje důležité živiny jako vitamín C a enzymy. Pokud hledáte způsob, jak si ho dopřát v syrovém stavu a nepřijít o živiny, vyzkoušejte tento recept.

Zelené smoothie nápoje skrývají v sobě množství živin, vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek. Připravíme si je rozmixováním ovoce, listové zeleniny a bylinek.

Výborné a chutné jahodové tahini, které připravíte jednoduše a rychle. Můžete ho použít jako alternativu nutely nebo jako náplň do palačinek.
Na 4 porce potřebujeme: V hrnci rozpusťte máslo. Do másla hoďte brambory, cibuli a pórek. Podle chuti osolte a opepřete a duste přikryté přibližně 10 min. Přilijte vývar a když začne vařit, snižte teplotu a přidejte kopřivu. Povařte pár minut a vlijte smetanu. Nakonec rozmixujte v mixéru na hladkou kaši. Podávejte ještě teplé.