Články

Špagety s paradajkovou omáčkou

Špagety s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Nevíte, co připravit k obědu nebo k večeři? Vyzkoušejte tyto rychlé, zdravé a chutné špagety s rajčatovou omáčkou a bazalkou. Budete potřebovat jen minimum ingrediencí a výsledek opravdu stojí za to.

Indický egreš amla -amalaki

8 důvodů, proč zařadit amlu do svého jídelníčku

Amla obsahuje základní vitamíny, minerály a bioaktivní látky, které jsou potřebné pro fungování našeho těla a mohou nám pomoci lépe zvládat některé nemoci. Které konkrétně?

Jód - zdroje jódu

Jód – z jakých zdrojů ho získat?

Jód je esenciální minerál a v našem těle plní mnoho důležitých funkcí. Které to jsou a proč jód potřebujeme přijímat v dostatečném množství?

More a červené riasy

Červené mořské řasy – poklad z moře

Červené mořské řasy byly hojně využívány již před stovkami let. V čem spočívá jejich výjimečnost a jaké využití mají dnes?

Deti sa hrajú v prírode

Jak pomoci dětem budovat silný imunitní systém?

Nástup podzimních měsíců doprovázený chladnějším počasím dokáže potrápit nejen dospělé, ale především děti. Jak v obdobích zvýšené nemocnosti můžeme podpořit jejich imunitu?

Fermentovaná ovsená kaša-1

Zdravá snídaně: fermentované ovesné vločky

Pokud máte rádi ovesnou kaši a hledáte způsoby, jak ji udělat zdravější, výživnější a upřednostňujete rychlou přípravu a minimum času stráveného přípravou, tento postup bude přesně pro vás.

Astaxantín – najsilnejší prírodný antioxidant

Astaxantin – nejsilnější přírodní antioxidant

Pokud jde o doplňky stravy s antioxidačním účinkem, vitamín C a vitamín E byly dlouhou dobu jasnou volbou. Momentálně je však jedním z nejvyhledávanějších doplňků stravy se silným antioxidačním účinkem astaxanthin.

chvost ryby

Proč potřebujeme omega-3 mastné kyseliny?

Mnoho lidí má v důsledku současných stravovacích návyků nevyvážený poměr omega-6 a omega-3 mastných kyselin. Proč by nás rovnováha těchto mastných kyselin měla zajímat a jaké jsou jejich benefity pro naše zdraví?

Prepustené maslo

Tuky vhodné na smažení

Živočišný tuk nebo raději rostlinný olej? Panenský, extra panenský nebo rafinovaný? Podívejte se s námi na to, které oleje a tuky jsou nejvhodnější na smažení.

Cvikla

Červená řepa – základní fakta

U mnohých se řepa zapsala jako zelenina, která příliš neohromila svou chutí. Mnohé zase odrazuje zdánlivě náročná příprava a zpracování. Jaké benefity nám tato zelenina přináší a jak ji můžeme využít v kuchyni?

Novinky a tipy do vaší schránky

Nakupujte výhodně a žijte zdravěji