Medvědí česnek si získal oblibu v kuchyních po celém světě. Jak ho zařadit do svého jídelníčku, kde ho můžeme najít a kdy je ta správná chvíle na jeho sběr?

Medvědí česnek si získal oblibu v kuchyních po celém světě. Jak ho zařadit do svého jídelníčku, kde ho můžeme najít a kdy je ta správná chvíle na jeho sběr?
Zdraví srdce rozhodně není záležitostí náhody. Pojďme se společně podívat na to, z jakých potravin si můžeme sestavit jídelníček, který potěší naše chuťové pohárky, ale především posílí naše srdce.
Biotin je jedním ze základních vitamínů skupiny B. A i když je především známý jako vitamín krásy, skrývá v sobě mnohem více. Proč bychom měli věnovat pozornost tomuto vitamínu a v jakých potravinách ho najdeme?
Grapefruit je citrusové ovoce, které vzniklo zkřížením sladkého pomeranče a pomela. Nás budou zajímat grapefruitová jadérka, o kterých si povíme něco více.
Low FODMAP dieta je stravovací režim, který funguje jen několik let. Jaké potraviny řadíme do low FODMAP diety a komu může tato dieta pomoci?
Kurkuma si kromě kulinářského světa získala své místo i ve světě medicíny a je předmětem mnoha výzkumů. A co nám říkají o benefitech kurkuminu pro naše zdraví nejnovější výzkumy?
Oči jsou důležitým smyslovým orgánem. Vnímáme a přijímáme pomocí nich až 90 % všech informací ze svého okolí. Co máme zařadit do jídelníčku a co naopak omezit, abychom si udrželi zdravé oči co nejdéle?
Už šestý rok po sobě byla středomořská strava označena za „nejlepší dietu roku“. Jaké potraviny či jídla si máme pod středomořskou stravou představit a proč je dobré řídit se jejími (nepsanými) pravidly?
Cuketa je osvěžující potravina ideální na léto. A protože sezóna cukety je v plném proudu, pojďme si z ní připravit chutné recepty.
Hořčík (nebo také magnesium) je základní minerál zodpovědný za více než 300 biochemických reakcí v našem těle. Jaké potraviny bychom měli zařadit do našeho jídelníčku, abychom si hořčíku – přezdívaného také jako minerál života – zajistili dostatek?